Over Steenworp

Het Zeeuws-Vlaamse Steenworp is een muzikaal jongerenproject in de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis. Steenworp is van oorsprong een muzikale wedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar, maar het project richt zich tevens sterk op coaching en educatie voor muzikanten. Onze bedoeling is om beginnende muzikanten van hun zolder of uit hun garage te halen en ze de ervaring van een echt optreden te laten genieten, met een podium, PA, lichtshow en publiek. Daarnaast bieden we ze de kans om naast die ervaring nog meer te leren, onder andere door het jurycommentaar op de avond zelf, maar tevens door een heuse workshop voor de finalisten en tips van professionals voor iedere deelnemer op basis van dit jurycommentaar.

 

Ieder jaar worden er meerdere voorrondes georganiseerd en één finale, in de periode van januari tot en met april. In alle Zeeuws-Vlaamse gemeenten wordt er minstens één voorronde georganiseerd. De finale vindt plaats op hét poppodium van Zeeuws-Vlaanderen, de PIT in Terneuzen. Elke voorronde wordt er één artiest of band uitgeroepen tot winnaar door de jury en stroomt hiermee direct door naar de finale. Daarnaast stemt het publiek op hun favoriete deelnemer. De deelnemer die over het gehele seizoen de meeste stemmen heeft behaald, krijgt eveneens een plekje in de finale.

De data voor Steenworp 2017 zijn:
7 januari – Chillsoos, Westdorpe
11 februari – Protestantse Kerk, Hulst
18 maart – De Zeemeeuw, Retranchement
Finale: 22 april – de PIT, Terneuzen

De winnaar van Steenworp ontvangt een prachtige trofee, en krijgt de kans een echte demo op te nemen in de professionele RE-AMP geluidsstudio. Dat is echter nog niet alles, de winnaar krijgt namelijk ook diverse optredens in Zeeuws-Vlaanderen aangeboden. Zo krijgt de artiest een plaats op de Vestrockrally, the Road to Graauwrock én Weitjerock. Daarnaast is hij/zij ook special act op STEENWORP 2018!

Maar de andere finalisten gaan ook niet met lege handen naar huis: elke deelnemer die het tot de finale heeft geschopt krijgt een workshop van professionals aangeboden. Daarnaast wordt er van elk optreden op de finale een live video registratie gemaakt door Kasper Mols van www.ikwileenvideo.nl.

 

De jury bestaat uit:

Sauro Locchi - gitarist, zanger en songwriter in de band REPTILIANS. Is afgestudeerd bij Rock City Institute in Eindhoven.

Marieke Ingels - zangeres bij The Good, The Bad & Bart (XL).

Pascal Vale - afgestudeerd aan de Herman Brood Academie. Hij heeft een eigen drumschool en speelt drums en bas in verschillende bands, zoals The Good, The Bad & Bart (XL) en Henk & Peter.

Steenworp is in haar hart een Zeeuws-Vlaams project, maar biedt ook artiesten van buiten Zeeuws-Vlaanderen de kans om mee te doen, muziek is namelijk een universele taal.  Zolang de gemiddelde leeftijd van de deelnemende artiesten niet boven de 23 ligt, krijgt iedereen de mogelijkheid om in te schrijven en zo deel te nemen aan Steenworp, ongeacht waar je vandaan komt of wat voor muziek je speelt. Hou er wel rekening mee dat er een beperkt aantal plaatsen zijn voor deelnemers. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Steenworp wordt georganiseerd door een groep enthousiaste Zeeuws-Vlaamse jongeren bestaande uit Kayleigh de Graaf, Job Roodhuizen, Laura Mangnus, Elisa de Vleeschouwer, Vera Salomon en Teun Allonsius. Zij worden gecoacht door Maurice de Vleeschouwer. Tevens heeft Steenworp tal van vrijwilligers die dit project mogelijk maken.

Comments are closed.